Logboek

23 juni 2018
We zijn weer vertrokken uit Porto. Vrijdag 22 juni aangekomen in Baiona – GaliciĆ« – Noord Spanje. De zeiltocht was helaas motoren omdat er geen wind was of de wind kwam uit de verkeerde richting. Vandaag ( zaterdag) een gezellig bedoeling in de haven. Optimisten wedstrijdjes voor de jeugd van Baiona.

21 juni 2018
Vandaag 20 juni zijn we naar 7 dagen op zee geweest te zijn, aangekomen in Porto. Onze bedoeling was om van Santa Maria (Azoren) naar Vigo ( GaliciĆ« – Noord Spanje) te zeilen, Dit is echter niet gelukt, omdat de wind de laatste 3 dagen uit de noord-oost hoek kwam en we moesten afzakken naar het zuiden. Deze zeiltocht had weinig wind, goede wind tussen de 14-20 knopen maar ook 48 uur tussen de 32-34 knopen wind. Met als laatste verrassing voor Porto een flinke onweersbui. We hebben het gered en zijn heel blij weer veilig aangekomen te zijn. Nu uitrusten en de boot schoonmaken om over een paar dagen dan toch naar Vigo te gaan.

5 juni 2018
Zondag 3 juni zijn we op Santa Maria – Azoren aangekomen. We zijn vanuit Tazacorte-La Palma vertrokken en hebben twee dagen goed kunnen zeilen, de andere drie dagen gemotorzeild. Het was een zeer relaxte tocht.