Kerst vieren in de zon

Strand Tazacorte

Kerst vieren in de zon? Op de Wildeman, dat leek ons wel wat. Coen en José gevraagd, of zij dit ook leuk zouden vinden, en ja, daar hadden zij ook wel oren naar.

Op de 22e december vlogen we, héél vroeg, naar La Palma, volgens Coen en Jose, het eiland met de meeste zon. We kwamen aan met regen! Eerst even een bakje doen met C&J, de huurauto opgehaald en toen op weg naar de andere kant van het eiland. En daar was iid de zon…..die is de gehele week niet meer weggegaan.

Aan de tapas met een heerlijke Mojito

Een week op de boot van C&J; het voorste gedeelte, waar wij sliepen, veranderde af en toe in een gezellige rommel….het leven op een boot is natuurlijk krap en met structuur, hahaha, dat is nu net wat er af en toe bij ons natuurlijk ontbreekt…..hier en daar slingerde er wat rond (vooral van mij!).

Roque de Los Muchachos

C&J hebben ons naar de mooie plekjes van het eiland gebracht. Met als hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, de top; Roque de Los Muchachos. Zij waren al een paar keer op de top geweest, maar nooit was het helder geweest, deze keer; blauwe lucht en goede temperatuur. In korte broek, zon, blauwe lucht én een prachtig uitzicht. Genieten!!!! Op de terugweg even in Santa Cruz een terrasje gepakt en weer terug naar de zonkant van het eiland.

Kerstdiner met Zwitsers, Duitsers, Nederlanders en 1 Spanjaard

De kerst hebben wij gevierd met Duitsers en Zwitsers. Allemaal mensen, die net als C&J, in de haven liggen. Iedereen maakte iets lekkers en uiteindelijk hadden we een heerlijk buffet met veel lekkere gerechten. De lege ruimte, boven de receptie vd haven, mochten wij gebruiken en, dankzij Martina, was de tafel feestelijk opgemaakt. Het was een gezellige kerst met heerlijk eten!

De week werd gevuld met zonnen, lezen, veel bijkletsen, luisteren naar de belevenissen van hun avonturen op zee, af en toe een ritje en vooral genieten vn het lekkere, luie en zonnige leven. Met Coen een beetje Spaans geoefend, de ww+vervoegingen erin gestampt bij Coen hahaha, met de belofte dat hij blijft oefenen!

…en weer een terrasje pikken

’s Avonds in de kajuit lekker eten (dankjewel José!!!) met een wijntje, afsluiten met een bacootje en daarna lang en goed slapen.

…dagje strand Tazacorte

De laatste dag had ik zin in een stranddag……omdat het zo mooi weer was kon iedereen zich daar in vinden, dus op naar het strand. Zwart lavastrand, maar daar wen je zo aan. Het water was fris , maar dat weerhield ons niet van een frisse duik. Wat een heerlijke, zonovergoten dag!! Heerlijk gegeten in de haven, verse vis, lekker wijntje en biertje…..het goede leven.

heerlijk eten, dat is prima hier in Spanje

…vis stond op het menu

We sloten de week af met ’s avonds een ouderwets potje klaverjassen. De volgende ochtend brachten C&J ons weer naar de luchthaven, de week zat erop, terug naar het koude Nl.

Lieve C&J, dankjewel voor jullie gastvrijheid op de boot. We hebben erg genoten van de boot, het fantastische weer én onze vriendschap!

Andries en Jacq.

Geef een antwoord