Curaçao

1 juli t/m eind oktober 2015

De afstand tussen Bonaire en Curaçao is ± 35 mijl, een hele leuke zeiltocht, de wind uit de perfecte hoek, blauwe luchten en het zonnetje ruimschoots aanwezig, wat wil je nog meer. Het was dus weer een relaxte bleu water cruising.

P1060092

Onze ligplaats in de Seru Boca marina

Aangekomen in de Seru Boca Marina werden we door havenmeester Robbert hartelijk ontvangen. We zouden 4 maanden in deze marina verblijven, mede omdat we het orkaan seizoen in een haven wilde liggen. Ook zouden we 6 weken naar Nederland gaan en we wilde de boot graag veilig achterlaten. De eerste dagen hebben we onze tijd besteed aan het inklaren bij de douane en immigratiedienst en boodschappen doen met het busje van de super markt Vreugdenhil. Gezamenlijk met andere havengasten, kwam de vriendelijke, elke keer lachende chauffeur ons ophalen, super geregeld. Met z’n allen door de winkel scheurend, (1 uur de tijd) boodschappen in winkelwagentje doen, om daarna weer met z’n allen terug te worden gebracht naar de marina. Elke keer weer erg gezellig. Na twee weken verblijf op het eiland kregen we de gehuurde auto en dat kwam goed uit. We zijn naar de huisarts gegaan omdat Coen een dik rood gezwollen rechter onderbeen had ontwikkeld, erg lijkend op een trombosebeen. De huisarts heeft ons naar het ziekenhuis gestuurd voor een echo van het rechter been. De echo is pas de volgende dag gemaakt met als gevolg dat Coen 1 nacht in het ziekenhuis moest blijven.

IMG_0926

Een zaal van 8 bedden en daar lag Coen dan…..

Aangezien de garantieverklaring van de ziektekostenverzekering op zich liet wachten werd er geen echo gemaakt of we moesten eerst betalen. Na lang wachten toch maar betaald, maar de radioloog was intussen naar huis en kwam die dag niet meer terug. Het verblijf op afdeling Interne heren was een enorme beleving, een zaal van 8 bedden met grote ventilatoren boven het bed. Heerlijk slapen, geen spraken van. ’s Nachts overleed er een patiënt op zaal, er kwamen patiënten van andere afdelingen op bezoek, hoofdnachtzuster kwam uitgebreid vragen hoe het met Coen ging en om 4.45 uur kwamen ze temperaturen. De volgende dag gaf de echo aan dat er geen spraken was van een trombosebeen en kon Coen weer mee naar de boot. Wat was ik blij dat ik een auto tot mijn beschikking had anders was het niet te doen geweest. De haven is 23 km van Willemstad verwijderd en de busverbinding is niet geweldig. De internist gaf het advies mee om de spataderen in Nederland te laten verwijderen.

In september zijn we 6 weken naar Nederland geweest, mede omdat we weer opa en oma waren geworden van onze kleinzoon Jasper. De spataderen zijn in deze 6 weken verwijderd en alles verliep volgens plan, geweldig gewoon. Het was weer fijn om bij de (klein)kinderen, familie en vrienden te zijn, we hebben enorm genoten.

IMG_9420

Met de gehuurde Fiat hebben we heel wat km  naar fam en vrienden gereden

Tijdens het lange verblijf op Curaçao hebben we veel aan de boot geklust, wat hard nodig was aangezien de boot op zoutwater veel te slijten heeft. Alles op het Curaçaose tempo, de hitte was enorm, ( 30-33 graden) het zweet liep dan ook bij de minste geringste inspanning met straaltjes over ons lichaam.

We hebben niet alleen geklust maar ook genoten van de mooie stranden, meerdere malen gesnorkeld, genoten van Jan, Bepke, Judith en Esther die in augustus het eiland hebben bezocht, een stadswandeling in het gerestaureerde volkswijk Otrabanda gedaan, romantisch eten op het Piratenstrand bij ondergaande zon, uitstapje naar Klein Curaçao met de Wildeman en meerdere malen met de boot naar de Fuik baai geweest. Je mag wel zeggen dat we het eiland aardig hebben leren kennen, aardige mensen en de mooie kanten van het eiland hebben doen beleven.

IMG_1027

Bij ondergaande zon, live muziek, heerlijk  gegeten op het Piratenstrand. Het was heel gezellig!

Aangezien we lekkage bij de roerkoning hebben, eerst dit laten repareren en dan klaar maken voor de zeilreis naar Aruba en Colombia in de 1e of 2e week van November.

Geef een antwoord