La Palma

25 november t/m 1 december 2014

Na een pittige zeiltocht ( wind 5-7 Bft uit Noordoostelijke richting) kwamen we eind van de middag aan in Santa Cruz op La Palma. Het was een rollende zeiltocht, met name Coen vond deze tocht niet prettig, maar gelukkig ging dat na een paar uurtjes inslingeren weer over. Het was niet druk in de haven en we kregen een ruime plek toegewezen. Maar goed ook want we hebben alle dagen flink last gehad van swell. Onrustig water in de haven waardoor er continu aan de landvasten wordt getrokken, je ligt dan niet echt rustig. Helaas hadden we een aantal nachten een grote jongen in de achtertuin. Deze jongen moest z.n. s’ nachts stroom hebben met als gevolg een vreselijk lawaai en slecht slapen voor ons. In het weekend heeft hij ons niet bezocht, dus heerlijk geslapen.

P1040755

Ferry achter onze boot, weinig slapen

Het was de volgende dag weer wasdag, aangezien er op La Gomera geen mogelijkheid was om de was te doen. Ja, je kon de was naar een wasserij in de Marina van San Sebastian brengen ( 5 kilo was voor 13 euro gewassen en gestreken) Heerlijk, ons beddengoed was weer lekker schoon, fijn slapen is dat toch. Aangezien Santa Cruz een grote stad is, zijn de mogelijkheden om boodschappen te doen weer goed aanwezig. Na geïnventariseerd te hebben wat we zoal aan levensmiddelen op de boot hebben, een lijstje gemaakt met de ontbrekende levensmiddelen; ook i.v.m. de grote oversteek naar Suriname. We hadden gehoord dat het inslaan van levensmiddelen in Mindelo ( Kaap Verde) beperkt is, dus Santa Cruz was voor ons de laatste gelegenheid. We hadden een boodschappen kar vol geladen bij de Hiperdino en rond 18.00 uur werd alles op de steiger afgeleverd. Super is dat, geen gesleep met tassen heuvel op heuvel af.

P1040730

Voorportaal van een woning in de stad

Daags daarna werd het tijd om wat van het eiland zien. Zaterdag om 10.15 uur ( dit was pas de 1e bus) de bus genomen naar het zuiden van het eiland. Aangekomen in Fuencaliente was de weg naar de vulkaan San Antonio makkelijk te vinden, toeristen die ook in de bus zaten waren dit n.l. ook van plan. Eerst maar eens een café con leche bij het bezoekerscentrum genoten. Om de vulkaan te bekijken moesten we ineens wel weer € 5,00 pp betalen, ja voor niets gaat de zon op. Het was een mooie wandeling en de vulkaan San Antonio was erg indrukwekkend.

P1040739

Vulkaan San Antonio

De laatste uitbarsting was in 1971 geweest, dat was in de Vulkaan Teneguía, gelegen naast de vulkaan San Antonio Het vulkanische as van de vulkaan heeft schaarse flora ontwikkeld en in de krater bevind zich een ijl bos van Canarische den. In de omgeving vruchtbare grond, dus veel landbouwkavels.

P1040734

De vruchtbare grond waar de lava een weg heeft gebaand en nu landbouwproducten worden verbouwd

We hebben nadien de bus genomen en zijn aan de west kant omhoog gegaan en weer dwars over het eiland terug naar Santa Cruz. We hebben zo een indruk gekregen van de zuidkant van La Palma, erg mooi. Weinig resorts of hotels, het onderscheidt zich daardoor duidelijk van Tenerife en Gran Canaria vanwege het ontbreken van dit massatoerisme. Een eiland om nog eens naar terug te gaan om o.a. mooie wandelingen te maken. Aangezien we het juiste moment moesten afwachten om naar de Kaap Verde af te reizen, heerlijk zondag en maandag gerelaxed, brood gebakken, eten klaar gemaakt en de boot nagelopen of alles nog in orde is.

P1040751

het 2e brood en goed van smaak

Dinsdag 2 december zijn we naar de Kaap Verde vertrokken, een tocht van 6-7 dagen en we hebben besloten om het eiland Hierro niet te bezoeken.

Geef een antwoord